Kun kerta tuli tuotaki koira blogia päivitettyä ja tännekki on uutisia vaihteeksi.

Aloitampa ihan ensimmäisenä näistä meiän "ihmelapsista". Oon minä kuullu että on näitä ennenki jonnekki syntyny,  mutta ite en ihan uskonu että näitä vois tulla. Meinaan sorsankkoja... Minullahan on yksi sorsa ukko, tuollainen valkea kesysorsa mikälie, minkä syksyllä sain kaveriksi Laila ankalle. Ja Laila luonnollisesti on naispuolinen. Ja niinhän nämä alkoi kevään tullen leikkiä ihan tosissaan kotia ja kuinkas ollakkaan, kun munia aloin taskulampulla tiirailla, niin siellähän näkyi elämää. Loppuun saakka olin epäuskoinen että sieltä mitään tulis, mutta niinpä vain tällä viikolla syntyi nuo ihan oikean ankan taikka sorsan näköiset tiput ja eivät oo ees rumia vaan valtavan suloisia piipertäjiä. Ja iskä ja äiskä huolehtii tosi hyvin näistä pienistä että kukaan ei vaan pääse koskemaan niihin suloisiin. Puolustavat oikein, jopa minulta, joka ruokaa niille vien. Laila suorastaan paimentaa lapsia oikeaan paikkaan jos ovat vaarallisilla vesillä. Ja pikkuiset uiskentelevat niille laitetussa pikku vadissa, harmi vaan kun en siitä vielä kuvaa saanut, mutta voi herttis sentään kuin suloisia  alla vielä kuva näistä pienistä.

tupu hupu ja lupu sorsankat

siinä ylpeä äiti pesällä lasten kans, ku yks aamu menin ruokkimaan.

Ja isä vartioimassa perhettään ettei kukaan vaan vahingoita niitä.

Ja sitte heposiin. Tuikku täytti keskiviikkona 8kk ja kaunis pienoinen se on. Valtavasti kasvanut ja edelleen miettii minkä väriseksi isona muuttuisi Sehän kävi talvella tosi tummana etenki päästään välillä, mutta nyt näyttäis muuttuvan blondiksi. Sillä on edelleen varsavillaa päällä ja alta on kuoriutumassa tosi vaalea karva, erittäin mielenkiintoista nähdä tuleeko siitä samanlainen blondi ku oli syntyessään vai jopa vielä blondimpi niinku paikkapaikoin näyttää. Kuvista ei valitettavasti näy ne blondi kohdat. Ja äärettömän kiltti pikkuinen se on. Ja voi jumbe millaista ravia se väliin menee...saas nähdä vieläkö minunki pitää ravi hommia alkaa kokeileen!!!! Mutta alla pari kuvaa hellehattu päässä jne.

Yläkuvassa meikäläisen lippis päässä, heh anto sen olla ihan rauhassa ja olin kuolla nauruun. Alla yhenlainen poseeraus.

Ja tässäpä muuten kuva Tuikun velipuolesta Heimolan Aatusta jonka omistaa pikkusiskoni Maija Inkala. Aatu oli näyttelyissä Äimärautiolla nyt viime torstaina 3v oriiden sarjassa ja oli näyttelyn kaunein!!!Näyttelyissä Aatua esitti Vimparin Harri ja siellä Vimparin tallilla se Aatu onkin tällä hetkellä valmennuksessa. Komea ori poika se on, kertakaikkiaan. Aatun isä on viimevuoden ravikuningas A.T. Eko, joten saapipas nähdä mitä pojasta vielä tulee. Tällä hetkellä meno on kuulemma melkoisen lupaavaa.

Ylä kuvassa Aatu on pikku siskoni Maijan kanssa ja alakuvassa poika tiirailee tammojen perään, taustalla Harri.

Sitte possuihin. Noppa ja Niilo kasvavat kovaa vauhtia. Tänään siirsin ne isompaan karsinaan ladon puolelle, kun tallissa alkaa olla niin kuuma ja ulkoaitaus on vielä vaiheessa. Mukava oli possujen tonkia ku tilaa tuplasti enemmän. Nämä ei oo niin viisaita ku mitä Hertta ja Kerttu olivat. Eivät opi millää istumaan  Nämä vaan mölisee ku pullapalalla yrittää samoin ku edesmenneitten tyttöjen kans!!! noh ehkä parempi niin, ei oo sitte niin kurja luopua niistä syksyn tullen.

Alla möhköt uudessa karsinassa nokat turpeessa.

Ja kanasista pitänee sen verran sanoa, että tipusia on pari hengissä, yksi oli hukkunut vesiastiaan, ei ollu päässy pois ): Mutta tuo musta jättikotchi Klaaran ja alho kukko Laten  jälkeläinen ja yksi puhdas alho lapsi on jäljellä. Kanat ovat vielä sisällä, ku ankat on kesäkanalan vallanneet, mutta päästän niitä aina irti jaloittelemaan päivisin, niin eivät ihan häkkielämää sisätiloissa elä. Heti ku saadaan turvallinen paikka rakennettua sorsankka perheelle, niin kanat pääsee kesäkanalaan. Sitäki täytyy melkein laajentaa, ku porukka on lisääntyny. Alla kuvasia tämänhetken kana + kukko porukasta tipuineen.

etualalla on Tilta kana, omien tipunen eli omakasvatti. Vieressä helmi, oikealla tumma on kotchi sekoitus ja taaimmainen on Lilja.

tipuset, helmi lilja ja orvokki

Kultakutri ja takana Tilta, molemmat omien jälkeläisiä

Late kukko lempikanansa Ruusan kanssa.

Mitäs sitä vielä...niin lampaat. Karitsat kasvaa huimaa vauhtia ja alkavat pikkuhiljaa kainuulaisen tapaan vaihtaa väriä. Uuhi karitsoista joudun myymään 2-3, talveksi ei noin isolle porukalle ole tilaa, mutta kaksi pienistä jätän itselleni ja pässeille tahtoo käydä talven päälle sillee ku tähänki asti, ellei Donskoi tai Diimu jää Rellun kaveriksi..

Alla kuvia porukasta .

Pikkuisia

vaan siinäpä sitä yheksi kertaa taas. Seuraavalla kerralla lissää, nyt on lähettävä tuonne +28 helteeseen kantamaan vettä, käsipelillä kastelukannut kourassa. Siinä tovi taas menee ku 10 kannullista kantaa..