Ja pikku Tuikkunen täyttää tänään jo 3kk. Alla kuva Tuikusta tänään äiteensä kyljessä.

Uudelle vuodelle ei vielä suureellisempia oo ehtiny tapahtua, mutta edellisestä mainittakoon sen verran että possut on molemmat pakkasen täytteenä ja molempien tyttöjen kinkut on hyväksi joulun aikaan todettu. Myöskin pässi Bena siirtyi pakkaseen lampaitten sisälle siirtymisen myötä.

Elukkalassa talvea viettää Laila ankka, valkoinen sorsa herra Lumiukko ja heidän seuranaan "isot tytöt" eli jättikanit Ruska ja Jippu. Bamse kani asustaa vuohi tyttösten Hiliman ja Meisin kanssa, kanalaumassa Tilta, Kultakutri, Vuokko, Lilja, Helmi, Ruusa ja Irmeli sekä jätti kana Klaara sekä kukko Late. Tipusia ei oo nyt annettu hautoa, mutta katsotaan keväämmällä uudelleen. Lampaita on tällä hetkellä kainuunharmas  tytöt Anni, Amanda, Agatha ja Aili sekä Mauno pässi. Renttu pukki asustaa lampaitten vieressä omassa yksikössään. Sitte tietty  hevoset Rauha,  Moona ja Tuikku. Marsuja on Sylvi ja Aaro talli kammarissa ja Sylvin seurana Nepsu kani. Siinäpä se porukka tällä erää.

Lapsosia olis näillä näkymin kevään päälle tulossa uuhi tytöille, isänä Mauno, sitte vuohi rouva Hilimalle jossa isänä Renttu ja Bamse kani oli taas tempaissu ja karannu isojen tyttöjen luokse, että nähtäväksi jää tuleeko helmikuun alussa taas kaneja.. Olin yks aamu huonosti sulkenu oven ja Bamsehan on aika älykäs tapaus ja Jenna oli sitte Ruskan kyljestä löytäny iltasella...

Muutoin ei tässä lisääntymisiä oo tiedossa, keväämmällä olis ajatuksena ehkä astuttaa Rauha uudelleen jollakin komistuksella ja sitte koirista Tinni ja sijoitus narttu Mindy. Niistäpä sitte lisätietoja myöhemmin.

Pikku Tuikusta pitänee sen verran mainita, että vallan reipas ja rohkea iloinen pikku otus se on. Ollaan kovasti harjoiteltu jalkojen nostelua, talutusta ja sen sellaista pientä. Reippaasti se kävelee jo melkoisia mutkia minun kanssa ilman äitiä, älyttömän utelias pikku kaveri. Kilttiki se on kuin mikä. Ollaan pysähtymisia taluttaessa opeteltu ja aika  hyvin jo onnistuu. Tajuttoman reipas se on kävelemään (ihan kuin äiteensä) eli melkein juosta saa sen kävely vauhtia. Väri sillä on hauskasti alkanu muuttua. Nähtäväksi jää kuin tumma siitä ensimmäisenä kesänä tulee!!  Alla vielä kuva Tuikusta.

Siinäpä sitä tärkeintä tällä erää, lopussa linkki kuvasiin mitä hevosista tänään otin. Oli niin hidasta taas lataaminen tämän päivän mokkulayhteyksissä, että kirjoitukset jää nyt vähemmälle, mutta koetampa olla taas ahkerampi. Kuvat löytyy osoitteesta http://picasaweb.google.com/marjo.ratilainen