Pikkuisen pikaista päivitystä tänne näin kevät kiireitten keskellä. Parempia Kuvasia laittelen sitte myöhemmin, muutama puhelimella otettu huonompi näin ens hätään löyty nytten.

Eläinvauvoja on alkanu pikku hiljaa pukkaamaan. Ihanaa aikaa tämä kevät, kun syntyy noita suloisia. Ihan ensimmäisenä meille syntyi kaksi maailman suloisinta kiliä. Talvella menehtyneen Rentun lapsoset näkivät päivänvalon 7.4. kun Hilima mamma pyöräytti ihan Rentun näköisen pikku pukki Rellun ja pikkuisen pienemmän yhtä suloisen kuttukilin Rentukan. Molemmat lapsukaiset isänsä kopioita hienolla naama kuviolla. Saas nähdä jäävätkö myös nupoiksi kuten isänsä. Molemmat aivan ihanan kesyjä ja uteliaita lapsukaisia. Asuvat onnellisesti samassa karsinassa äitinsä ja isosiskopuolensa Meisin kanssa. Ei onneksi ole Meisi pikku sisaruksistaan ollenkaa tympääntyny, vaan tykkää kovasti pomppivista pienistä. Kivasti tyypit on sitte iltalypsyn aikaan siinä "haitolla". Meisi siis edelleen lypsyssä, sitä en ehtiny Rentulla astuttaa ennen tapaturmaa. Vuohi karsinassa asustaa jo 4v täyttäny Nepsu kani. Siellä se leikkii kilien kans ihan onnellisena. Talvella joutui olemaan tallikamarissa pienemmässä häkissä, niin on kyllä nyt niin onnellinen kun on tilaa pomppia. Nepsuki teki yhden kuolleen poikasen kuukausi sitten, uudelleen ei taideta enää Nepsulla yrittää, kun Bamseakaan ei enää ole.

Alla kuva lypsy kavereista..

Bamselle kävi jotain vajaa kuukausi sitten, löysin kuolleena Ruska jätin vierestä yks päivä. Seki ehti onnellisena pomppia isojen tyttöjen kanssa ennen viimeistä päivää. Liekkö sitte Ankka ja Sorsa tehny sille jotain, kun asustivat samassa karsinassa. Laila Ankka ja Lumiukko sorsa ovat muka sitä pesää tehneet yhessä ja kuvittelevat olevansa oikea pari. Liekkö sitte Bamse liian lähelle menny ja ne sen verran kovaa tokaisseet että jotain kävi. MItää jälkiä kylläkään en kanista löytäny ja edellis iltana oli ihan normaali .

Nyt sitte katsotaan, josko se ehti temput isoille tytöille tehdä. Jos nyt hommelit meni putkeen niin sanotusti, niin viikon parin päästä pitäisi olla kanivauvojaki. Käytinhän minä isoja tyttöjä ranskanluppa uros Nuuskun luona samalla reissulla  ku Tinni parsonia käytettiin miehissä, mutta Ruska ja Jippu ei rakastuneet vieraassa paikassa vieraaseen poikaan, joten tyhjä reissu siltä osin, mutta Bamse kääpiö oli niitte mieleen. Kyllähän ne höpsöt sitä hoiti taas .

Lampaille kuiteski on nyt alkanu karitsoita tulla pikku hiljaa.  Mauno pässi "pääsi" pikkuisen ennen karitsointeja pääsiäis pöytään. Tyttöjensä kanssa sai kiltti Mauno pässi olla viimeiseen päivään asti. Mauno oli kyllä kerrassaan ihana pässi, harmillisesti vain sillä samaisella kohtalon päivänä kun Renttu pääsi hengestään, sai Mauno vauriot silmiinsä ja oli jo lähes sokea. Toisakseen niin ikävää kuin se onki, tarvin tytöille jo uuden pässin, sillä toiveissa olisi ainakin pari uuhta jättää lisää näistä karitsoista. Tähän mennessa Anni on tehny pikkuisen Donskoi pässin ja Della uuhen, syntyivät 23.4 pitkänä perjantaina. Tänä aamuna oli ilmestyny Ailille Derek ja Della karitsat sekä löytyi vesi astiaan hukkuneena kolmas pikkuinen Dee uuhi ): Miten lie onnistunukki niin huonosti käymään että pikkuinen on tavallisen kokoiseen sankoon tippunu ja hukkunu sinne, vettäkää ei ollu täyttä sankoa ): Kyllä oli murheellista nostaa muutaman kilon suloinen otus sieltä pois haudattavaksi. En vielä näitten eläinten kanssa yhtä murheellista tapahtumaa ole joutunu näkemään ja tekemään  Vaikka surullista minun oli luopua myös Maunosta, oli se sen verran hieno mies. Mutta että aina jotain surua ilon keskelle ja toisin päin . Mutta jospa loput karitsoinnit sujuis kuitenkin ilman murheita. Agatha ja Amanda on vielä karitsoimatta.

Kanalan puolella on kans kova hautoma buumi menossa. Ensimmäiselle hautoma satsille sattui jotain, joku kävi munat särkemässä. Epäilin silloin jättikana Klaaraa, kun tunki munimaan samaan pesään hautojan kanssa. Luulen että tallaantui silloin ne lähes valmiit tiput. Nyt on kaksi munaa särjetty, loput 7 on vielä ehjiä merkatuista, mutta täytyy kyllä nyt seurata, mikä niitä särkee vai särkyykö siksi kun yrittävät munimaan samaan pesään hautojan kanssa. Mielenkiintoinen ilmiö tuoki ku kanalassa on neljä pesää ja tilaa todellakin on tarpeeksi, niin miksi munijat menee aina samaan pesään kaikki ja hautoja kököttää siellä samassa. Yks kana kuiteni on valinnu eri pesän, että jospa edes jotain nyt säästyisi. Muussa tapauksessa täytyy alkaa miettiä, että eihän vain kukko ole asialla...Viime keväänä tätä ilmiötä ei ollu, niin pikkuisen nyt ihmetyttää. Ruoka puoli pitäisi olla kunnossa, ihan samaa syövät ku ennenki.

Heppa puolella on sen verran tapahtunu, että varsaa on nyt alettu vieroittaa. Ensin Tuikku oli sen ajan yöt omassa karsinassa kun Moona oli Perhossa ja päivät sitte äitinsä kanssa. Nyt ku haettiin Moona, niin on edelleen yöt omassa karsinassa, mutta päivät sitte Moonan kanssa ja Rauha on sitte eri tarhassa. Hyvin on tällä systeemillä menny. Ollaan kuitenki pari kertaa päivässä annettu Tuikun tyhjentää Rauhan tissin vielä, ku sille näyttää niin hirveästi kertyvän maitoa. Vähä aikaa mennään tälleen ja varmaan viikon päästä koetetaan päästä kokonaan eroon. Onhan se varsa jo kohta 7kk, että hyvinki aika päästä tissistä eroon. Rauhalla on nyt vähän enempi ratstastettu ja Moonallaki enempi ajettu ku tiet on sulat ja täälläki pääsee johonki. Tuikullekki pitäsi jotaki ohjelmaa nyt alkaa keksiä. Villikko varsa vaan voi olla vähä haastavampi opetteluissa ku Moona. Mutta samoilla periaatteilla aletaan sitäki koulia. Moonaha on jo tosi pätevä polle kärryillä.

Niin ja pitäneehä se mainita, että tuliha meille reilu viikko sitte possut Niilo ja Noppa. Aivan ylisuloiset pikkuiset taas. Alkuun olivat kovin arkoja, mutta kyllä vuohenmaito on tehnyt tehtävänsä ja tulevat vaikka syliin, että saisivat ryypyn herkkua  Kuvia tosiaan yritän saada pian tänne, nyt ei koneella ole yhtää tallessa kunnollisia, mutta alla puhelimella otettu kuva Niilosta ja Nopasta.

Koirapuolelta sen verran uutisia, että loppuviikosta selvinnee tuleeko niitä Tinnille sitte reilun kuukauden päästä pikkuisia.

Niin ja Sylvi marsu teki eilen 24.4. kaksi suloista pikku marsua. Toinen ihan isänsä Hasselin värinen ja toinen äiti Sylviin tullut.

Että sellaista sitä tänne kevät kiireitten keskellä. SItä tekemistä tahtoo riittää. Lampaitten villat tuossa leikkasin pari viikkoa sitte iha fiskarsseilla, ko kone irtisano ittensä (oli jo tos vanha) Rakkulat siitä sormiin sai, mutta hyvän värin ne vaihto. Agatha on tosi kaunis. Tällä viikolla aletaan sitte ulkotarhoja siivoileen kesäkuntoon, että kunhan kelit kunnolla lämpenee ja saa linnutki viedä ulos, niin kaikki on valmiina puhtaana. Onneksi meille huomisesta alkaen tulee eläintenhoitaja opiskelija harjoittelemaan 3kk , niin luulempa että tänä kesänä saadaan paljonkin aikaan. Vielä ku voittais lotossa, niin eihä tässä olis mitää hätää. Vaan nytpä tuo alkaa kello olla jo niin paljon että täytyy lähteä ilta talliin. Onneksi on Jenna nyt kaverina!! Piakkoin taas palaan asiaan, jos saisin ne kuvat vaikka uusista eläjistä.

Alla kuva uudistuneesta Agathasta.